Лошото е, че все повече се налага да използваме клинични понятия

...
Лошото е, че все повече се налага да използваме клинични понятия
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Инфантилизъм е със 73 депутата да искаш да правиш правителство

Лошото е, че все повече се постанова да използваме клинични понятия за протичащото се у нас. Това сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус " Росен Йорданов, обществен психолог. Това, което става у нас, може да бъде наречено шизофрения и двуличие, но аз бих го нарекъл еснафщина, жалка форма на политическо битие. Защото, каквото и да си приказваме, става дума за дребни неща, за малко пари ", сподели Росен Йорданов.

" Моят личен опит демонстрира, че всеки в България е доста на ниска цена на брашното и безценен на триците. И поръчкови убийства и корумпиране съм виждам за смешни суми. Всичко е за доста дребни пари. И политиците ни са дребни души, и политическото мислене е плитко, много незадълбочено и доста подвластно от дребни неща и личен неприязън. Колкото и да се пробват да го опаковат.

Това се случва сега - търсят се всевъзможни причини, за да се оправдават абсолютно несъстоятелни дейности ", заключи Йорданов.

Според него, не е нормално втората политическа мощ да претендира да сформира държавно управление, не е обикновено да използваш едни и същи причини с различен прочит. " Не е нормално да търсиш и казваш на водача на друга политическа партия да си подава оставката. Не е нормално хора, които имат общо 73 депутата да желаят да вършат държавно управление. Като искаш да приказваш, отиди на избори и ги завоюва, другояче не можеш да имаш искания. Като искаш да казваш и да правиш съществени политики, завоюва и убеди гласоподавателите си. Нека те да кажат кой харесват и кой не.  

Какви проценти е спечелил господин Атанасов от Демократична България, с някакви си мижави проценти, какво самочувствие имат тези хора? " Продължаваме промяната " с 3000 гласа надолу на изборите и не престават да приказват. Това е политическа неуравновесеност ", добави Йорданов.

Надцакването за премиерски номинации психологът дефинира като " абсолютен инфантилизъм ". " Тези хора се занимават основно с маркетинг, те не са политици. Все повече на процедура се вижда, че това са неавтономни фигури. Зад тях стоят хора, които им споделят какво да вършат. " Иначе няма по какъв начин да си плюеш в лицето и да гледаш кой каква биография има, а да не си погледнеш личната ".

Росен Йорданов изрази страдание, че губим доста от цялата тази обстановка.

" Губим две години в абсолютни вакханалии. Нуждаехме се от развиване и решаване на проблеми и унищожаване на неточности, да, нуждаехме се от скалпел, а не от меч. Това е опит за промяна на системата, само че няма да се случи. Вероятно някои са се надценили мощно. Ще пристигна миг, когато цялото това напрежение ще избухне като тапа и доста скоро те ще отекат в канала. Но в този момент всички ще платим цената, защото няма да се развиваме по постепенен метод, както е обикновено ", добави Росен Йорданов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР